Secretarul de Stat american, John Kery, ameninta Rusia si China ca ar putea exista "consecinte" din cauza deciziei de a nu-l aresta pe fostul consultant NSA Edward Snowden

"Edward Snowden este un tradator si trebuie adus in fata justitiei", a declarat Kerry, citat de AFP, relateaza MEDIAFAX.

Avionul care urma sa il transporte pe Snowden de la Moscova in Cuba a decolat in urma cu scurt timp, dar nimeni nu l-a observat la bord pe fostul consultant al NSA.

Statele Unite au exprimat dezamagirea ca autoritatile din Hong Kong nu l-au arestat pe fostul consultant NSA Edward Snowden.

"Demersurile pentru extradarea domnului Snowden din Hong Kong au fost facute inainte ca acesta sa paraseasca acest teritoriu", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului american al Justitiei.

Snowden a fost inculpat vineri, in Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justitia americana a cerut autoritatilor din Hong Kong sa il aresteze. Fostul consultant a fugit duminica dimineata din Hong Kong, spre Moscova, si a cerut azil politic in Ecuador.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.