Marea Britanie nu a luat decizia inarmarii insurgentilor sirieni, a declarat sambata, la Doha, ministrul britanic de Externe, William Hague, cu putin timp inainte de inceperea reuniunii grupului Prietenii Siriei, relateaza AFP.

"In privinta chestiunii oferirii unui ajutor letal opozitiei siriene, pozitia ramane aceeasi: nu am luat o astfel de decizie", a declarat Hague, potrivit MEDIAFAX.

Londra s-a declarat favorabila ideii furnizarii de arme insurgentilor sirieni, dar Hague a explicat ca aceasta chestiune trebuie discutata in prealabil in Parlament.

"Dar trebuie sa promovam o solutie politica. Dorim succesul conferintei de pace Geneva-2", a subliniat seful diplomatiei britanice.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu confruntari armate intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul conflictului este estimat la aproximativ 95.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.