Ploile musonice si alunecarile de teren au provocat peste 550 de morti in statul himalayan Uttarakhand, in nordul Indiei, a anuntat vineri liderul guvernului local pentru postul de televiziune CNN-IBN.

"556 de corpuri au fost reperate de armata (...) fie plutind pe apa, fie ingropate in noroi", a declarat Vijay Bahunuga, liderul guvernului din Uttarakhand.

"Acest tip de catastrofa nu s-a mai produs niciodata in istoria Himalayei", a subliniat acesta, transmite MEDIAFAX.

Elicoptere si mii de soldati au fost trimisi pentru a veni in ajutorul celor peste 50.000 de persoane izolate, la aproape o saptamana dupa sosirea unui muson precoce care a declansat alunecari de teren si inundatii.

"Sunt foarte multe persoane disparute in intreg statul. Numarul de morti ar putea creste mult in urmatoarele zile", a declarat pentru AFP Yashpal Arya, ministrul statului inzestrat cu situatiile de urgenta.

Bahuguna a criticat serviciile meteorologice indiene, acuzandu-le ca nu au lansat alerta potrivita inainte de sosirea precoce a ploilor musonice. "Avertizarea IMD nu a fost suficient de clara", a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.