Rebelii din Siria au primit recent, din partea unor tari care sprijina opozitia, cantitati de arme "moderne" susceptibile sa "schimbe cursul bataliei" impotriva trupelor regimului, a afirmat un purtator de cuvant al Armatei Siriene Libere (ASL).

"Am primit cantitati de arme moderne, dintre care pe unele le-am cerut si le credem susceptibile sa schimbe cursul bataliei din teren", a anuntat Louay Moqdad, coordonator politic si mediatic al ASL.

"Am inceput sa le distribuim pe fronturi. Ele se vor afla in mainile unor ofiteri profesionisti si luptatori ai ASL", principala forta a opozitiei armate, a adaugat el, potrivit MEIDAFAX.

El nu a precizat tipul armamentului furnizat, dar a amintit ca rebeliunea a cerut un "arsenal de disuasiune". Joi, el a vorbit despre rachete sol-aer cu raza scurta de actiune de tipul MANPAD, rachete antitanc, mortiere si munitii.

"Aceste arme vor fi utlizate pentru un singur obiectiv, cel de a combate regimul lui Bashar al-Assad", a precizat purtatorul de cuvant.

"Ele vor fi stranse dupa indepartarea regimului de la putere, noi ne-am luat acest angajament in fata unor tari surori si prietene" care au furnizat aceste arme, a continuat Moqdad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.