MAE a emis o atentionare pentru romanii care calatoresc in Brazilia sau se afla pe teritoriul acestui stat cu privire la protestele violente care au avut loc in marile orase braziliene in ultimele zile.

"Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Brazilia sau se afla pe teritoriul acestui stat asupra faptului ca in marile orase braziliene - Sao Paulo, Rio de Janiero, Brasilia, Belo Horizonte, Recife, Curitiba, Victoria si Salvador de Bahia - au avut loc in ultimele zile proteste violente", se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea, MAE mentioneaza ca au avut loc demonstratii si in preajma unora dintre stadioanele unde au loc meciurile din cadrul Cupei Confederatiilor la fotbal, scrie MEDIAFAX.

"Recomandam cetatenilor romani care doresc sa asiste la aceste meciuri sa evite zonele unde isi au sediile principalele institutii guvernamentale, unde au avut loc proteste si sa evite implicarea in orice fel de manifestantii", se mai spune in avertismentul Ministerului de Externe.

Manifestatiile din Brazilia, la care participa peste un milion de persoane, au degenerat in numeroase orase, inregistrandu-se un mort intr-un accident si zeci de raniti, a relatat AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.