Pompieri au fost chemati joi seara sa stinga un important incendiu la acoperisul Castelului Riga, vechi de cateva secole, sediul presedintiei letone, aflat in prezent in renovare.

Nimeni nu a fost ucis sau ranit, a declarat Viktorija Sembele, o purtatoare de cuvant a pompierilor.

Martori au declarat pentru AFP ca o mare parte a acoperisului ardea, iar mai multi pompieri incercau sa controleze incendiul, sub privirea a cateva sute de persoane, scrie MEDIAFAX.

"Aproximativ 100 de metri patrati (de acoperis) ard, iar la interventie participa peste zece echipe de pompieri", a declarat Sembele.

"Este grav, deoarece este vorba despre o cladire istorica in cartierul vechi al Rigai", a declarat ea pentru AFP, adaugand ca, pentru moment, cauza incendiului nu este cunoscuta. Armata a ajutat pompierii cu un elicopter, capabil sa deverseze apa din raul Daugava, aflat in apropiere.

Un vapor de croaziera, amarat langa castel, a fost nevoit sa se deplaseze pentru a permite navelor de lupta impotriva incendiilor sa participe la interventie, a precizat purtatoarea de cuvant.

Castelul Riga, care are parti ce dateaza de la inceputul secolului al XIII-lea, gazduieste un muzeu de istorie si birourile presedintelui leton Andris Berzins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.