Senatorul republican Michael Burgess crede ca avortul este o "crima", iar motivul este cel putin ridicol.

Comentariile lui Burgess au fost facute in timpul unei audieri tarzii de luni a Comitetului Legislativ al Republicanilor, in care se lua in considerare interzicerea avortului incepand cu cea de-a 20-a saptamana dupa conceptie (Pain-Capable Unborb Child Protection Act), relateaza theweek.com.

"Acesta este un subiect despre care chiar stiu cate ceva. Nu exista nicio indoiala in mintea mea ca un fat de 20 de saptamani poate simti durerea. De fapt, sustin chiar ca perioada dupa care se interzice avortul este prea lunga. Ar trebui stabilita la 15-16 saptamani", declara Burgess, care, inainte de a fi congresman, a fost medic obstetrician.

"Urmariti o ecografie a unui fat de 15 saptamani si veti observa ca au miscari cu scop. Se ating pe fata, iar daca sunt baieti chiar isi tin mana intre picioare. Daca simt placere, de ce ar fi atat de greu de crezut ca simt si durere?", a adaugat Michael Burgess.

Conform acestui rationament, Burgess crede ca avortul este o cruzime si ar trebui scos in afara legii.

Chiar daca este absurd sa aduci un asemenea argument intr-o dezbatere politica, ce spun cercetatorii? Exista un singur caz inregistrat in obstetrica de masturbare la fetusi. Este vorba despre un "fat de sex feminin de 32 de saptamani", a carei presupusa masturbare a fost documentata de doi doctori italieni in Jurnalul American de Obstetrica si Ginecologie in 1996.

Un singur eveniment insa nu constituie o teorie stiintifica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.