Republica Moldova este pregatita sa riposteze in cazul unui atac al separatistilor transnistreni, avertizeaza ministrul moldovean al Apararii, Vitalie Marinuta, pe fondul tensiunilor generate de hotararea Tiraspolului referitoare la "frontiera de stat" a Transnistriei.

"Da, situatia este tensionata, si nu de ieri, de azi. Este tensionata de ani buni, dar, luand in considerare ultimele evolutii, in special promulgarea legii cu privire la asa-numita frontiera de stat a Transnistriei, se schimba putin accentele si in solutionarea conflictului transnistrean. Totodata, cred ca nu trebuie sa trecem la isterie sau la panica in legatura cu un potential conflict militar. Eu sunt ferm convins ca nu sunt premise pentru un conflict militar, asta pentru ca potentialul, atat a asa-numitelor forte transnistrene, cat si al contingentului rus din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, nu permite declansarea unui conflict militar. Interesele, necesitatile lor, la momentul actual, nu sunt in favoarea unui conflict militar", a declarat Vitalie Marinuta, citat de Jurnal de Chisinau, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.