"Complotul" urzit impotriva Guvernului islamo-conservator de catre manifestantii care protesteaza de doua saptamani a fost "dejucat" gratie mobilizarii sustinatorilor sai, a declarat marti premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

"Poporul a facut sa esueze aceasta intriga reunindu-se cu miile" in timpul mitingurilor organizate de Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) aflat la putere, la sfarsitul saptamanii trecute la Ankara si Istanbul, a declarat Erdogan, in cadrul discursului sau saptamanal sustinut in fata deputatilor AKP din Parlament.

"Poporul si Guvernul Partidului pentru Justitie si Dezvoltare au dejucat acest compit", a continuat el, insistand ca aceste reuniuni constituie "adevarata imagine" a Turciei si nu cea a manifestatiilor, organizate in opinia lui de "tradatori si complicii lor din strainatate", scrie MEDIAFAX.

"Acest complot a fost dejucat, acest scenariu a fost aruncat la gunoi inaininte de a fi pus in aplicare", a dezvaluit seful Guvernului turc.

Erdogan a aparat din nou fortele de politie, foarte criticate pentru brutalitatea fata de manifestanti, apreciind ca "au trecut testul democratiei".

"Vom aduce intariri politiei. Vom creste capacitatile de interventie", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.