Ministrul turc de Interne Muammer Güler a aprecia luni ca "ilegal" indemnul la organizarea unei greve generale, din partea a doua sindicate importante, in semn de sustinere fata de o miscare de contestare a Guvernului, anuntand ca orice manifestatie va fi reprimata.

"Exista o vointa de a scoate oameni in strada prin actiuni ilegale, ca de exemplu o incetare a lucrului si o greva", a declarat Güler pentru presa, la Ankara, adaugand ca fortele de ordine "nu vor permite acest lucru".

Un grup de sindicate, inclusiv doua centrale importante ale muncitorilor si functionarilor (DISK si KESK), care regrupeaza aproape 700.000 de membri, au lansat un apel la oprirea lucrului luni, scrie MEDIAFAX.

"Este imposibil sa intelegem insistenta cu privire la continuarea manifestatiilor" ce afecteaza de doua saptamani orasele importante din Turcia, inclusiv Istanbul si Ankara, a spus ministrul. Sindicatele au avertizat ca se vor reuni, la ora locala 16.00 (16.00,ora Romaniei), la Istanbul si vor defila pana la Piata Taskim, blocata deja de catre politie.

Guvernul turc a amenintat ca va cere armatei sa intervina pentru a impiedica eventualele manifestatii de la Istanbul si din restul Turciei.

Politistii "vor folosi toate mijloacele care le sunt conferite de lege. Daca nu va fi suficient, pot fi folosite chiar si fortele armate in orasele aflate sub autoritatea guvernatorilor" regiunilor, a declarat vicepremierul Bulent Arinç intr-un interviu acordat televiziunii A Haber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.