Politia turca a evacuat, sambata seara, mii de manifestanti care ocupau parcul Gezi din Istanbul, la doua ore dupa un nou ultimatum al premierului turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a somat sa paraseasca zona, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce au degajat piata Taksim, fortele de ordine au patruns in parc, bastionul frondei antiguvernamentale care agita Turcia de doua saptamani si au dispersat toti manifestantii, recurgand la mai multe arestari.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a somat sambata manifestantii sa evacueze zona pana duminica, altfel va ordona politiei sa intervina.

"Avem o reuniune publica maine la Istanbul. Spun clar: daca piata Taksim nu va fi evacuata, fortele de securitate ale acestei tari vor incepe sa o evacueze. Sa ramaneti acolo nu are niciun sens deoarece dosarul este de acum in mainile justitiei (...) nu stiu care va fi decizia justitiei dar sa transeze pentru sau impotriva (mentinerii parcului), va avea loc un vot popular la Istanbul (...) si noi vom respecta rezultatul acestui vot", a declarat Erdogan in fata catorva mii de sustinatori reuniti de partidul sau la periferia Ankarei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.