Ocupantii parcului Gezi din Istanbul, de unde a pornit miscarea de contestare populara, fara precedent in Turcia din 2002, au anuntat sambata continuarea protestelor incepute in urma cu doua saptamani, relateaza AFP.

"Vom continua rezistenta impotriva oricarei nedreptati in tara noastra (...) Nu este decat inceputul, lupta noastra va continua!", afirma intr-un comunicat postat online organizatia Solidaritate Taksim, care coordoneaza manifestantii.

Erdogan lanseaza un ultim avertisment manifestantilor din Parcul Gezi

"Astazi suntem mai puternici, mai organizati si mai optimisti decat in urma cu 18 zile", cand un grup mic de militanti ecologisti a inceput sa campeze in parc pentru a se opune proiectului de amenajare al autoritatilor, subliniaza Solidaritate Taksim intr-un comunicat publicat dupa o noapte de dezbateri intre ocupanti.

Sutele de protestatari din parcul Gezi cer in plus eliberarea manifestantilor arestati de politie in cadrul unei vaste miscari de mobilizare in tara, care s-a soldat cu moartea a patru persoane si ranirea altor 7.500.

Citeste si Protestele din Turcia in imagini: 10 momente emotionante din timpul conflictului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.