Siria a anuntat ca i-a urmarit miercuri pe rebeli pana in teritoriul libanez cu un tir de rachete efectuat din elicopter asupra unei localitati din estul Libanului, dar a afirmat ca respecta suveranitatea si integritatea teritoriala a vecinului sau.

Armata a adaugat ca va continua sa-i urmareasca pe rebeli in teritoriul sirian, dar "se angaja sa respecte suveranitatea Republicii Libaneze, integritatea sa teritoriala si securitatea locuitorilor sai", potrivit agentiei oficiale de presa Sana.

Utilizand termenul "terorist" pentru a-i desemna pe rebelii care lupta impotriva regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, comandamentul armatei siriene a anuntat ca tirurile de rachete au fost efectuate dupa ce "unul dintre elicopterele fortelor armate a reperat un grup de teroristi inarmati care incercau sa fuga in directia teritoriului libanez".

Elicopterul "a reusit sa-i ajunga pe cativa membri ai grupului, in timp ce alti membri au putut fi ajunsi la Aarsal, unde au fost urmariti de tirurile lansate din elicopterul nostru", a precizat comunicatul armatei, scrie MEDIAFAX.

Comunicatul a fost publicat la cateva ore dupa ce armata libaneza a lansat o avertizare in care a mentionat ca va riposta la orice atac provenind din Siria. Rachetele lansate miercuri din elicopter au vizat localitatea Aarsal, majoritar sunnita si care-i sustine pe rebelii sirieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.