Parlamentul European a aprobat desemnarea lui George Pufan in calitatea de reprezentant al Romaniei la Curtea Europeana de Conturi, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan.

Ivan a precizat ca desemnarea a fost aprobata cu 334 de voturi "pentru", 290 de voturi "impotriva" si 48 de abtineri.

George Pufan, candidatul propus de Romania pentru functia de membru al Curtii Europene de Conturi, a primit, in 27 mai, avizul pozitiv al Comisiei de control bugetar a Parlamentului European, fiind inregistrate 14 voturi "pentru" si 13 "impotriva".

George Pufan este cel de-al treilea candidat prezentat de Romania pentru aceasta pozitie. Candidatura lui Mircea Vasile Popescu a fost retrasa de autoritatile romane, iar Leonard Orban, cel de-al doilea candidat, si-a retras el insusi candidatura dupa un vot negativ al plenului PE. Locul Romaniei la Curtea Europeana de Conturi este vacant de la 1 ianuarie 2013.

Membrii Curtii de Conturi sunt numiti pe o perioada de sase ani. Consiliul, dupa consultarea Parlamentului European, decide asupra propunerilor din partea fiecarui stat membru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.