Perturbari importante sunt prevazute marti pe aeroporturile pariziene Roissy (Charles de Gaulle) si Orly, din cauza unei greve a controlorilor aerieni din cadrul aviatiei civile, au anuntat surse de la Aeroporturile din Paris (ADP).

"Pentru moment, situatia este calma in cele doua aeroporturi, dar sunt prevazute intarzieri in cursul zilei", a anuntat un purtator de cuvant ADP, precizand ca sunt posibile anulari de zboruri in ultimul minut.

"Noi sfatuim pasagerii sa contacteze compania aeriana inainte sa plece spre aeroport, pentru a verifica daca zborul lor este mentinut", a adaugat el.

Sindicatul National al Controlorilor Traficului Aerian (SNCTA), majoritar pe platforma, a depus un preaviz de greva pentru perioada 11-13 iunie, cu scopul de a denunta "consecintele directe asupra politicii nationale a normelor europene" in domeniu, scrie MEDIAFAX.

Alte sindicate reprezentand controlorii aerieni ai DGAC (Directia Generala a Aviatiei Civile) au depus de asemenea preaviz, dar pentru o singuza zi, miercuri, cu scopul de a denunta proiectul Bruxelles-ului privind crearea unui "spatiu aerian unic" la nivel european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.