Uniunea Europeana si Fundatia Bill&Melinda Gates au semnat luni, la Paris, un acord privind combaterea bolile asociate saraciei, ce afecteaza peste un miliard de persoane, printre obiectivele parteneriatului fiind si elaborarea unui produs medical nou in fiecare an.

"Acordul, semnat la Paris de copresedintele fundatiei, Bill Gates, si de comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, Máire Geoghegan-Quinn, creeaza un nou parteneriat strategic pentru cercetare in acest domeniu", se arata intr-un comunicat de luni al Comisiei Europene

Potrivit sursei citate, parteneriatul prevede investitii in cercetarea si dezvoltarea unor actiuni de salvare pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea persoanelor care traiesc in tarile aflate in curs de dezvoltare.

"Pe langa accelerarea elaborarii medicamentelor, vaccinurilor si diagnosticelor, atat de necesare, cele doua organizatii vor urmari si consolidarea unor mijloace accesibile si durabile, pentru a se asigura ca aceste produse ajung cu rapiditate la cei care au cea mai mare nevoie", se mai arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

Comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, Máire Geoghegan-Quinn, a aratat ca obiectivul parteneriatului are in vedere elaborarea unui produs medical nou in fiecare an pentru tratarea persoanelor care sufera de boli asociate saraciei.

"Obiectivul nostru in cadrul acestui nou parteneriat este sa colaboram pentru a elabora cel putin un produs medical nou si ameliorat pe an. Aceasta va constitui un important pas inainte pentru milioanele de persoane care sufera de boli asociate saraciei", a spus comisarul european, citat in comunicat. Copresedintele fundatiei, Bill Gates, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui deceniu, se poate contribui la imbunatatirea vietilor a milioane de persoane "cu resurse suficiente si un angajament politic ferm".

"Fundatia este pe deplin angajata sa sprijine eforturile de elaborare a unor produse salvatoare pentru a contribui la rezolvarea unora dintre cele mai dificile probleme mondiale. Parteneriatul cu Comisia si alti finantatori este esential pentru succesul misiunii noastre comune", a aratat Bill Gates, citat in comunicat.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Totodata, fundatia si CE intentioneaza sa lanseze un premiu de inovare comun cu ocazia Conventiei inovarii din 2014, pentru a recunoaste si recompensa inovatiile care raspund provocarilor lansate in materie de sanatate la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.