Ploi abundente insotite de grindina s-au inregistrat in vestul Elvetiei duminica seara, provocand alunecari de teren si inundatii care au blocat caile ferate si au determinat evacuarea a aproximativ 13 persoane.

Pana in prezent scutite de inundatiile istorice care au afectat Europa centrala, cantoanele Vaud si Fribourg, din vestul Elvetiei, s-au confruntat cu ploi torentiale si grindina, potrivit politiei locale.

Raul Mérine a iesit din matca inundand cu o zi inainte orasul Moudon. Treisprezece persoane au fost evacuate ca "masura de precautie", a anuntat politia cantonului Vaud intr-un comunicat. Numeroase strazi au devenit impracticabile in urma unor alunecari de teren. Drumul care leaga Berna de Lausanne a fost blocat timp de cateva ore. Mai multe alte rute vor ramane inchise pana luni dimineata, a avertizat politia, potrivit MEDIAFAX.

O linie feroviara care leaga Moudon de satul Lucens, situat mai la nord, a fost, de asemenea, avariata si circulatia pe aceasta va fi suspendata timp de cateva zile, a precizat compania de cai ferate elvetiene, SBB.

Aproximativ 140 de membri ai echipelor de salvare, politisti si agenti ai protectiei civile au fost trimisi in cantonul Vaud pentru a face fata inundatiilor.

In cantonul vecin, Fribourg, au fost trimisi 50 de membri ai echipelor de salvare pentru a raspunde unui numar de aproximativ 40 de apeluri de ajutor dupa ce grindina a blocat canalizarile si a provocat inundatii in unele zone, a explicat politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.