Politia turca a utilizat duminica o cantitate importanta de gaze lacrimogene, dar si tunuri cu apa, pentru a dispersa o manifestatie la Ankara, la care participau cateva mii de persoane, in a zecea zi a unei miscari de contestare a regimului islamo-conservator,

Sute de politisti antirevolta au utilizat gaze lacrimogene din abundenta, cu scopul de a disloca protestatari in Piata centrala Kizilay, scena unor manifestatii antiguvernamentale, ranind cel putin doua persoane.
Politia a procedat imediat la arestari, in randul manifestantilor, care s-au refugiat pe strazi adiacente, din cauza unui fum toxic gros.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat duminica, la Ankara, ca rabdarea Guvernului sau are "limite", scrie MEDIAFAX.

"Noi suntem rabdatori, suntem intotdeauna rabdatori, dar rabdarea noastra are limite. Noi nu dam socoteala unor grupari marginale, ci in fata natiunii (...). Natiunea ne-a adus la putere si ea este singura care ne va indeparta" de la putere, a continuat el in fata multimii care scanda "Turcia este mandra de tine", a declarat Erdogan in fata catorva mii de sustinatori, la sosirea pe aeroportul din Ankara.

"Este necesar ca Turcia sa vada adevarata imagine a Ankarei, nu pe cea a celor care seamana dezordine", a adaugat seful Guvernului, descriindu-i din nou pe manifestanti drept "jefuitori". "Daca sunt tulburati de aceasta definitie, sa mearga sa verifice in dictionar ce inseamna «jefuitori»", a insistat el.

Erdogan le-a dat din nou intalnire adversarilor sai la alegerile locale din martie 2014. "Aveti rabdare inca sapte luni, in loc sa ocupati (Parcul) Gezi (la Istanbul) sau (Parcul) Kugulu (la Ankara)", a declarat Erdogan. "Vorbiti despre democratie, libertati si drepturi, dar nu le veti obtine prin violenta, ci prin lege", a continuat el.

"Nimeni nu trebuie sa fie pesimist, nimeni nu trebuie sa isi faca griji. Turcia, care s-a confruntat cu numeroase evenimente in trecut, se va reface si dupa acestea", a apreciat el.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.