Statele Unite si China au incheiat sambata un acord in vederea unui efort comun impotriva modificarilor climatice, vizand in mod special hidrofluorcarburile (HCF), niste gaze industriale.

Intr-un comunicat publicat la finalul unui summit informal al presedintilor Barack Obama si Xi Jinping, cei doi s-au angajat sa limiteze productia si utilizarea acestor gaze, considerate drept "super"-gaze cu efect de sera.

"Astazi (sambata), presedintele (Barack) Obama si presedintele Xi (Jinping) au incheiat un acord care reprezinta o noua etapa importanta pentru lupta impotriva incalzirii globale", scrie Casa Alba intr-un comunicat.

"Pentru prima data, Statele Unite si China vor actiona impreuna si alaturi de alte tari (...) in vederea scaderii consumului si producerii de hidrofluorcarburi", adauga presedintia americana, scrie MEDIAFAX.

"O limitare globala a HFC ar putea sa reduca cu 90 de gigatone emisii in echivalent CO2 pana in 2050, adica echivalentul a aproape doi ani de emisii a tuturor gazelor cu efect de sera", precizeaza Casa Alba.

Aceasta initiativa va fi supusa institutiilor Protocolului de la Montréal, considerat cel mai reusit tratat in domeniul poluarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.