Eforturile au fost dublate in nordul Germaniei, vineri, pentru a consolida digurile impotriva cresterii nivelului apelor Elbei, in timp ce in sudul si estul tarii nivelul apelor a inceput sa scada usor.

Sute de voluntari au lucrat in cursul noptii pentru a aseza saci de nisip pe malurile Elbei, in apropiere de Lünebourg (Saxonia Inferioara), in timp ce punctul cel mai inalt al apelor este asteptat la inceputul saptamanii viitoare.

"In prezent trebuie sa incercam sa privim situatia cu calm si sa asteptam noi evolutii", a declarat Sigrid Ruth, membra a celulei care coordoneaza lucrarile in regiune, citata de agentia germana DPA.

Autoritatile locale au revizuit totusi in scadere nivelul estimat al celui mai inalt punct al apelor la 7,65 de mtri, adica 1,15 metri mai putin decat s-a anticipat in urma cu doua zile.

La Magdeburg, Elba nu a mai atins apogeul, cu toate ca fluviul depasise in cursul noptii cu peste 20 de centimetri recordul din 2002 de 6,97 de metri. Nivelul normal al apei este de aproximativ 2 metri. In Brandeburg, landul care inconjoara Berlinul, locuitorii priveau cu ingrijorare cum creste nivelul apelor, scrie MEDIAFAX.

"Digurile sunt foarte vechi si apa sa ridica foarte incet", a declarat Daniela Lohfink, o locuitoare intervievata de postul de televiziune public ZDF.

Nivelul ridicat al apelor provoca perturbari asupra retelei feroviare. Deutsche Bahn a anuntat in cursul noptii ca trenurile intre Berlin si Leipzig au trebuit deviate, fapt ce a cauzat o ora suplimentata de efectuare a traseului, durata fiind practic dublata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.