MAE precizeaza, intr-un comunicat transmis joi, ca, potrivit datelor transmise de autoritatile ungare, nivelul maxim al debitului Dunarii este asteptat in zilele de 8-9 iunie, iar pana la trecerea viiturii se pot introduce restrictii de circulatie pe anumite poduri si artere rutiere.

Autoritatile ungare au instituit o alerta de pericol de inundatii la Dunare, valabila pentru cursul superior al fluviului din Ungaria, mai exact judetele Gyor-Moson-Sopron, Komarom-Esztergom, Pest, precum si pentru Budapesta.

Conform datelor transmise de autoritati, nivelul maxim al debitului fluviului este asteptat in zilele de 8-9 iunie 2013, fiind posibil sa depaseasca maximul istoric atins in anul 2002. Din acest motiv, pana la trecerea viiturii, se pot introduce restrictii de circulatie pe anumite poduri si artere rutiere, dupa cum urmeaza: pe sectorul de Dunare de la frontiera maghiaro-slovaca, la km 1806 (podul Vamosszabadi); pe anumite sectoare ale drumurilor nationale 1 si 11, precizeaza MAE, potrivit MEDIAFAX.

In situatia inchiderii podului Vamosszabadi, autoritatile recomanda persoanelor care doresc sa se deplaseze spre Slovacia sa utilizeze in acest scop drumurile spre Rajka si Komarom. Informatii actualizate privind pericolul inundatiilor pot fi obtinute accesand urmatoarele pagini web: http://eduvizig.hu/hirek, http://www.hydroinfo.hu, precum si site-ul politiei maghiare: www.police.hu.

In Budapesta, autoritatile au dispus inchiderea insulei Margareta, unul din principalele puncte de atractie turistica din capitala Ungariei, evacuarea clientilor celor doua hoteluri de pe aceasta insula, precum si inchiderea traficului pe cele doua cheiuri (rakpart) de pe malurile fluviului.

Totodata, a fost anuntata inchiderea statiei de metrou Batthyány tér din capitala Ungariei, din cauza pericolului ca aceasta sa fie inundata.

Traficul fluvial pe Dunare a fost oprit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.