Coreea de Nord a propus joi angajarea de negocieri cu Coreea de Sud in vederea redeschiderii complexului industrial intercoreean de la Kaesong, inchis de catre autoritatile de la Phenian pe fondul unor tensiuni militare intre cele doua tari.

"Locul negocierilor si data deschiderii lor pot sa fie stabilite potrivit dorintei (Coreei de) Sud", a anuntat, intr-un comunicat, Comitetul nord-coreean pentru Reunificare Pasnica a Coreei (CPRK), insarcinat cu relatiile cu Seulul, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Sud a acceptat joi propunerea Coreei de Nord de a angaja negocieri oficiale asupra unui anumit numar de subiecte ce provoaca frictiuni, dupa luni de tensiuni militare intre cele doua tari, despartite de disensiuni de aproximativ sase decenii.

Guvernul sud-coreean "primeste in mod pozitiv propunerea de negocieri oficiale din partea Coreei de Nord", a anuntat intr-un comunicat Ministerul Unificarii, insarcinat cu relatiile cu Phenianul, precizand ca va anunta ulterior locul si calendarul acestor negocieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.