Jurnalistii de la ziarul bulgaresc Monitor sustin ca romanii care isi petrec vacanta pe litoralul acestei tari recurg la diverse fraude si practici care aduc pagube importante hotelurilor in care isi petrec sejurul.

Ziarul descrie un astfel de caz: “Anul trecut de exemplu, un turist roman a luat televizorul din camera de hotel si l-a pus in bagaje. Acesta a fost prins insa si a fost nevoit sa dea aparatul inapoi".

“Tot din cauza romanilor, hotelurile bulgaresti au introdus bratari cu diferite culori. Numai intr-o singura vara au fost prinsi peste 40 de romani care incercau sa faca diverse smecherii. Ei se cazeaza la hoteluri mai ieftine, avand pachete numai cu micul dejun inclus, dar apoi se duc la restaurantele hotelurilor de lux si mananca in regim all inclusive ", mai scrie ziarul.

Potrivit publicatiei, cameristele sustin ca turistii romani golesc baile luand hartia igienica, samponul si sapunurile, scrie romanialibera.ro.

Salvamarii bulgari povestesc despre cum romanii isi umplu diferite recipiente cu alcoolul (vodka, gin, whiskey) pe care il primesc in barurile in regim all inclusive. Grupul de turisti "sta la coada la bar de cateva ori, fiecare isi ia cate un pahar si il toarna in bidon. Un bidon de 5 litri poate fi umplut prin aceasta metoda intr-o saptamana. Alcoolul strans astfel se pune in portbagajele autoturismelor la plecare din statiune".

Presedintele Asociatiei proprietarilor de hoteluri si restaurante din Bulgaria, Blagoi Raghin, s-a declarat socat de acuzatii.

“Este inadmisibil, Bulgaria este vizitata de un milion de romani anual, sectorul turistic castiga miliarde de leva de la turistii romani si nu se poate ca niste cazuri izolate sa fie generalizate astfel incat sa fie acuzat un popor intreg. Turistii romani sunt niste clienti minunati", a subliniat Blagoi Raghin, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.