Erdogan, care este tot mai des criticat pentru „islamizarea” tarii, a anuntat ca va construi o moschee in simbolica piata, scrie pe prima pagina de luni a cotidianului turc „Hurriyet”.

„Nu poti construi un AVM (n.r - un mall) asemanator celor internationale in aceasta zona. Nu exista niciun proiect concret de centru comercial. Poate vom face acolo un muzeu sau un spatiu arhitectural care sa adaposteasca diverse activitati”, a spus duminica, la Istanbul, premierul turc, potrivit adevarul.ro.

Intr-o noua sfidare la adresa manifestantilor, care ii reproseaza ca vrea sa "islamizeze" societatea turca, Erdogan a confirmat faptul ca o moschee va fi construita in Piata Taksim, un loc de intalnire traditional al tuturor miscarilor de contestare, la Istanbul.

"Da, vom construi si o moschee. Nu voi cere permisiunea presedintelui CHP (Partidul Republican al Poporului, principalul partid de opozitie) sau catorva jefuitori pentru a face acest lucru", a declarat el. "Cei care au votat pentru noi ne-au dat deja autoritatea sa facem acest lucru", a subliniat Erdogan, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.