Ploile torentiale din sudul si estul Germaniei au sporit pericolul inundatiilor duminica, obligand armata sa intervina pentru a ajuta echipele de salvare in anumite zone in timp ce traficul feroviar catre Austria a fost intrerupt.

Doua persoane au fost date disparute la Reutlingen (sud-vest).

Timp de 48 de ore, ploi puternice si continue au cazut asupra acestui Land (stat regional) precum si asupra Bavariei (sud), Saxoniei si Thuringiei (est). Aceste precipitatii au atins niveluri istorice in anumite locuri provocand cresteri ale cotelor raurilor si fluviilor.

Cancelarul Angela Merkel a exprimat "sustinerea guvernului federal" pentru populatiile vizate si a asigurat ca recursul la armata este "posibil", "daca va fi necesar", conform purtatoului sau de cuvant, Steffen Seibert, intr-un tweet publicat in jurul orei 13:00 GMT (16:00, ora Romaniei).

Intr-un comunicat, armata a transmis anterior ca fortele sale au fost deja trimise in anumite zone. La Glauchau, oras din Saxonia aflat la aproximativ 50 de kilometri de Leipzig (est) militarii, care isi indeplinesc stagiul intr-un centru al armatei aflat in apropiere, au venit sa ajute "la cererea statului regional al Saxoniei", a precizat Bundeswehr, potrivit MEDIAFAX.

In Saxonia, starea de urgenta a fost declarata de catre autoritati in regiunea Chemnitz si Leipzig (est), unde raurile au depasit de asemenea cotele de alerta.

"La Berchtesgarden (Bavaria, la cativa kilometri de Austria), 100 de soldati sunt angajati in sustinerea impotriva inundatilor", in timp ce in alte parti fortele armate ajuta la aprovizionarea populatiilor afectate. In Bavaria (sud), Dunarea a iesit din matca si a inundat partial orasul Passau, la frontiera cu Austria, conform site-ului comunei.

Niciun tren nu circula duminica dimineata intre Munich (sud-estul Germaniei) si Salzburg (vestul Austriei) dupa puternicele precipitatii din noaptea de sambata spre duminica, a declarat compania germana Deutsche Bahn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.