Turistii chinezi sunt recent tinta multor controverse atunci cand calatoresc in tari straine, scrie adevarul.ro.

Recent, a aparut o stire potrivit careia un adolescent chinez, in varsta de 15 ani, si-a scrijelit numele pe un templu vechi de 3.500 de ani din Egipt. Acest lucru a provocat numeroase discutii, subiectul fiind abordat si de catre minister.

„In ultima vreme, sunt din ce in ce mai multi turisti chinezi care calatoresc in tari straine“, a declarat luni purtatorul de cuvant al ministerului, Hong Lei. „Speram ca acest turism sa imbunataseasca prietenia cu tari straine si speram ca turistii chinezi sa tina cont de legile si regulamentele locale si sa se comporte corespunzator“, adauga Lei.

Vicepremierul Wang Yang a condamnat „comportamentul necivilizat“ al turistilor chinezi. despre care s-au facut numeroase remarci in media:

„Isi mazgalesc numele pe monumente, ignora semaforul rosu si traverseaza, scuipa pe strada. Acest lucru ne afecteaza imaginea nationala si are un efect teribil“, mentioneaza Yang.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.