Organismul care se ocupa de gestionarea catastrofelor in Guatemala (Conred) a decretat joi alerta portocalie - neinsotita de evacuari - dupa eruptia vulcanului Pacaya, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala, in cursul diminetii.

Conred "a decretat alerta portocalie din cauza eruptiei de joi dimineata si pentru ca activitatea (seismica) ar putea sa se intensifice in orele urmatoare, potrivit indiciilor Institului de vulcanologie", a declarat organismul intr-un comunicat.

La ora 06.15 (15.15 ora Romaniei), vulcanul cu altitudinea de 2.552 de metri a inregistrat "o eruptie efuziva" (cu proiectie de lava), a anuntat Conred, evocand riscul unei emisii abundente de cenusa care ar putea, in cazul in care vantul sufla catre nord, sa ajunga deasupra orasului Guatemala, scrie MEDIAFAX.

O eruptie violenta a acestui vulcan a avut loc in 2010 si a provocat moartea a doua persoane, intre care un jurnalist, si disparitia altor trei, in trei departamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.