Un tren care transporta substante chimice a lovit, marti, un camion la periferia orasului Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocand ranirea grava a soferului si o explozie chimica gigantica, resimtita pe o raza de cativa kilometri.

Seful pompierilor din comitatul Baltimore, John Hohman, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca produsele chimice care ard nu sunt toxice, in timp ce o imensa coloana de fum negru si alb continua sa se ridice din carcasele vagoanelor. Autoritatile le-au cerut locuitorilor sa evacueze zona.

Din cele 45 de vagoane, cel putin 12 au deraiat, iar unul dintre ele "contine un produs clasificat de Departamentul Transporturilor drept substanta periculoasa", a anuntat compania feroviara CSX intr-un comunicat, dar acest vagon nu a luat foc, potrivit pompierului citat. "Este vorba despre clorat de sodiu, un oxidant folosit intr-o varietate de procese industriale", a precizat CSX.

Restul vagoanelor transportau alte produse, intre care lemn si hartie. In jurul orei locale 14.00 (21.00 ora Romaniei), un camion pubela a intrat in coliziune cu trenul pe o cale ferata situata intr-o zona industriala.

Soferul camionului a fost spitalizat in stare grava, au anuntat serviciile de interventie din Baltimore. Cei doi angajati aflati la bordul trenului nu au fost raniti grav, potrivit CSX.

Circumstantele acestei coliziuni, ale deraierii si exploziei raman confuze, dar seful pompierilor a explicat ca locul exploziei se afla la cateva sute de metri de cel al deraierii. Patru cladiri din vecinatate au fost avariate de suflul exploziei, scrie MEDIAFAX.

Inregistrarile video realizate de amatori la distanta si publicate pe YouTube arata un incendiu urmat de o explozie gigantica si o bula de foc, intr-un vacarm asurzitor.

"Suflul m-a lovit peste fata, era incedibil", a povestit prin telefon John Perrigan, angajat la un garaj situat la mai putin de 100 de metri de explozie. Geamurile acestuia au fost spulberate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.