Ministrul australian de Externe a dat asigurari marti ca relatiile cu China nu vor fi afectate de informatii de presa despre piratarea de catre chinezi a planurilor secrete ale noului sediu central al serviciilor secrete australiene.

Potrivit postului public de televiziune ABC, documentele piratate includ dispunerea cablurilor menite sa garanteze protectia si sa asigure comunicatiile cladirii enorme, planul etajelor si locurilor unde se afla servere informatice.

Ministrul australian de Externe, Bob Carr, a dat asigurari ca Guvernul este "intru totul constient" de amenintarile cibernetice la adresa securitatii nationale. "Nimic din ceea ce se discuta (in presa) nu ne surprinde", a declarat acesta. El a refuzat sa confirme sau sa dezminta ca hackeri chinezi ar fi in spatele acestui ultim atac, asa cum s-a afirmat in cadrul unei emisiuni foarte respectate de jurnalism de investigatie Four Corners, difuzata luni seara pe postul de televiziune ABC, scrie MEDIAFAX.

"Nu voi comenta faptul ca chinezii au facut sau nu ceea ce s-a evocat" in aceasta emisiune, a declarat Carr. "Noi nu vrem sa impartasim cu lumea si cu potentiali agresori ceea ce stim in legatura cu actiunile lor sau cum le efectueaza", a adaugat el.

Australia este un aliat de lunga durata al Statelor Unite. Dar cel mai important partener comercial al statului australian este China, un cumparator important de materii prime, mai ales de minereu de fier.

Afirmatiile postului de televiziune ABC "nu au absolut nicio implicare pentru un parteneriat strategic", a declarat seful diplomatiei australiene. "Avem vaste domenii de cooperare cu China", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.