Presedintele rus, Vladimir Putin, a respins un proiect de amnistie a persoanelor inchise pentru comitere de infractiuni economice, argumentand ca printre acestea exista falsificatori de bani si traficanti de arme, in cadrul unei reuniuni cu oamenii de afaceri.

O initiativa in favoarea unei amnistii a fost lansata recent de catre delegatul rus pentru apararea antreprenorilor, Boris Titov, intrebarea fiind, mai ales, daca de aceasta ar putea beneficia fostul patron al grupului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski, inchis din 2003.

Intrebat cu privire la aceasta initiativa joi seara, in cadrul unei reuniuni cu oameni de afaceri, la Voronej (600 de kilometri sud-est de Moscova), Vladimir Putin a redus sperantele interlocutorilor sai, apreciind ca proiectul nu este inca definitivat.

"Exista diferite categorii printre cei 240.000 de condamnati pentru infractiuni economice. Se gasesc si falsificatori de bani, si cei care au fost condamnati pentru trafic de materiale care ar putea fi utilizate la fabricarea armelor, si chiar arme de distrugere in masa", a declarat presedintele, potrivit reportajului difuzat vineri de postul public de televiziune, scrie MEDIAFAX.

Potrivit editiei de vineri a publicatiei Kommersant, el i-a mai citat pe condamnatii pentru "escrocherii financiare" printre cei care nu ar trebui sa fie amnistiati.

"Propun sa analizam toate acestea si sa tragem concluzii impreuna cu voi, cu expertii, Parchetul General, cu scopul de a lua o decizie echilbrata", a adaugat Putin.

Un reprezentant al mediului de afaceri a argumentat ca numeroase persoane sunt inchise pentru fapte care nu mai necesita pedeapsa cu inchisoarea. Unele asociatii subliniaza, de asemenea, numarul mare al condamnarilor suspecte ca ar fi instrumentalizate de justitie pentru reglari de conturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.