Un tribunal rus a respins joi cererea de eliberare anticipata a Mariei Alehina, una dintre cele doua membre incarcerate ale trupei contestare Pussy Riot, condamnata la doi ani de inchisoare si care a anuntat miercuri ca a inceput o greva a foamei.

"Cererea de eliberare anticipata a Mariei Alehina a fost respinsa", a anuntat Tribunalul din Berezniki, din regiunea Ural, potrivit agentiilor de presa rusesti.

Tribunalul a respectat avizul Parchetului si al Administratiei penitenciarelor, care s-au pronuntat impotriva acelei cereri de eliberare anticipata.

O persoana din administratia inchisorii a criticat in timpul audierii de joi "lipsa de initiativa in ceea ce priveste sarcinile menajere" de care a dat dovada Maria Alehina, adaugand ca aceasta nu are remuscari pentru ceea ce a facut, scrie MEDIAFAX.

Avocata inculpatei a anuntat imediat ca va face apel la aceasta decizie.

"Vom face apel la aceasta decizie, pe care o consideram ilegala si nejustificata", a declarat avocata Irina Khrunova.

Audierile, care au inceput miercuri, au fost amanate dupa ce Maria Alehina a anuntat ca a inceput o greva a foamei pentru ca autoritatile au hotarat sa nu ii permita sa asiste la dezbaterea cazului.

Ea a spus ca le-a interzis avocatilor ei sa participe la audiere, daca ea nu va fi prezenta la tribunal. Un nou avocat i-a fost acordat din oficiu de catre judecator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.