Riscul unui razboi surpriza in care Israelul ar fi impins este crescut din cauza instabilitati din Orientul Mijlociu, a declarat miercuri comandantul armatei aeriene israeliene.

"Cand va uitati in jur astazi, cred ca un razboi surpriza se poate naste in configuratii numeroase", a apreciat generalul Amir Eshel, citat de posturile de televiziune si radio, in cadrul unei conferinte in apropiere de Tel Aviv.

"Nu vad un astfel de razboi surpriza pe termen scurt, insa acesta se poate naste din incidentele izolate care ar putea degenera foarte rapid si ne-ar forta sa actionam", a spus acesta, fara alte detalii.

Acesta a afirmat ca caderea presedintelui sirian Bashar al-Assad si a stocului sau important de rachete pe mainile rebelilor, ar putea precipita conflictul, scrie MEDIAFAX.

"Daca Siria s-ar prabusi maine (...) arsenalul enorm care se afla acolo (...) ar fi raspandit peste tot si ar trebui actionat pe scara larga", a subliniat acesta.

Acesta a afirmat ca detinerea de catre Siria a sistemelor de aparare aeriana ruse sofisticate S-300 este ultimul eveniment intr-o lunga serie de achizitionari de rachete de catre Damasc, care a "cumparat in ultimii ani cele mai bune sisteme pe care rusii le-au produs".

Anterior, un inalt responsabil israelian al Apararii a asigurat ca "stabilitatea" pe platoul Golan ocupat si "forta de disuasiune a armatei israeliene" in sector sunt intacte in pofida multiplicarii recente a atacurilor siriene.

"Vestea buna este ca stabilitatea continua pe platoul Golan, forta de disuasiune a armatei israeliene nu a fost afectata iar viata continua ca de obicei", a apreciat generalul Amos Gilad, inzestrat cu afacerile politico-militare in cadrul ministerului israelian al Apararii, intr-un interviu pentru un post de radio militar.

Israelul a avertizat marti Siria in urma unor noi tiruri impotriva armatei israeliene din platoul Golan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.