Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, va trebui sa isi asume "consecintele" in cazul unor noi atacuri impotriva armatei israeliene, in zona Inaltimilor Golan, avertizeaza seful Statului Major israelian, Benny Gantz.

"Nu vom permite ca Inaltimile Golan sa devina o zona de confort a lui Assad. Daca va mai crea probleme in aceasta regiune, va suporta consecintele", a atras atentia Gantz.

Armata siriana a anuntat marti distrugerea unui vehicul israelian care ar fi patruns pe teritoriul Siriei venind din zona Platoului Golan.

Israelul a confirmat incidentul, explicand insa ca a avut loc pe teritoriul sau si ca vehiculul a suferit avarii, fara a fi distrus. Niciun militar israelian nu a fost ranit. Armata israeliana a ripostat spre teritoriul sirian, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, Israelul a anuntat ca analiza posibilitatea unor noi atacuri militare pe teritoriul Siriei pentru a impiedica transferul de armament catre miscarea siita libaneza Hezbollah, avertizand regimul Bashar al-Assad sa nu riposteze. Pe de alta parte, ziarul Al-Hayat a relatat miercurea trecuta ca Iranul l-a convins pe presedintele Siriei, Bashar al-Assad, sa permita miscarii siite libaneze Hezbollah sa deschida un front impotriva Israelului in zona Inaltimilor Golan. Presedintele sirian, Bashar al-Assad, si liderul miscarii Hezbollah, Hassan Nasrallah, avertizasera ca vor redeschide un nou "front de rezistenta" impotriva Israelului ca reactie la raidurile aeriene israeliene si pe fondul situatiei conflictuale din Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.