O membra a grupului contestatar Pussy Riot, aflata in inchisoare, a intrat, miercuri, in greva foamei, dupa ce a fost impiedicata de justitia rusa sa asiste la audierea organizata la cererea ei de eliberare anticipata.

"Am intrat in greva foamei si insist in legatura cu participarea mea" la acea audiere, a scris intr-un mesaj publicat pe Twitter Maria Alehina, care ispaseste o pedeapsa de doi ani intr-o inchisoare din Rusia, din cauza unei "rugaciuni punk" anti-Putin intr-o catedrala din Moscova.

In februarie 2012, trei tinere femei din grupul Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alehina - au urcat pe masa din altarul catedralei ortodoxe Hristos Mantuitorul din Moscova, pentru o "rugaciune punk", in care au invocat-o pe Fecioara Maria, cerandu-i sa il alunge de la putere pe Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.

Cele trei femei au fost condamnate, pe 17 august 2012, la doi ani de inchisoare fiecare, pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa".

Condamnarea pentru Tolokonnikova si Alehina a fost confirmata in apel pe 10 octombrie 2012, in timp ce Samutevici a fost eliberata in urma acestui proces. Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina ispasesc in prezent o pedeapsa de doi ani de inchisoare in Ural si in regiunea Mordovia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.