Cateva mii de persoane au manifestat luni seara la New York denuntand uciderea unui tanar de orientare homosexuala pe strada in acest weekend, la Greenwich Village, omorat doar pentru ca era gay.

"Homofobia trebuie sa dispara", scandau manifestantii, dintre care unii purtau pancarte in memoria "ingerului gay MarK Carson" sau denuntand "ura".

Mark Carson, in varsta de 32 de ani, a fost ucis cu un glont in cap, in noaptea de vineri spre sambata, de catre un barbat in varsta de 33 de ani care l-a urmarit in timp ce mergea cu un prieten in acest cartier foarte animat, proferand injurii homofobe inainte sa il omoare pe Carson, pe care nu il cunostea, a anuntat politia. Arestat imediat dupa aceea, Elliot Morales a fost inculpat si plasat in detentie.

Aceasta crima, care a avut loc in cartierul Manhattan, considerat originea istorica a miscarii pentru drepturile comunitatii gay, a creat o mare emotie in cadrul comunitatii homosexuale newyorkeze, unii considerand ca este vorba despre o "lovitura" in contextul in care tot mai multe state americane autorizeaza casatoria intre persoane de acelasi sex, scrie MEDIAFAX.

"Este clar ca victima a fost ucisa doar pentru ca (criminalul) credea ca este gay", a declarat duminica seful politiei Ray Kelly, insistand asupra faptului ca victima nu l-a provocat sau deranjat in vreun fel pe Morales.

"Multi oameni credeau ca, dupa adoptarea legii privind casatoria (pentru toti), totul va merge in mod automat mai bine", declara, in multime, Marissa Higgins, in varsta de 23 de ani, care s-a casatorit cu partenera sa, Danielle, in varsta de 22 de ani, de Valentine's Day. "Insa este nevoie de mai mult timp pentru a schimba mentalitati", adauga ea.

Aproximativ 30 de organizatii au lansat un apel la participare la aceasta manifestatie, care s-a incheiat cu un moment de reculegere in locul unde a fost ucis Mark Carson, la coltul dintre 6th Avenue cu 8th Street. Flori, mesaje scrise si lumanari continuau sa fie depuse luni in acest loc.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.