Premierul britanic, David Cameron, a scris autoritatilor din insulele Cayman si alte noua teritorii britanice sa ia masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, Marea Britanie pregatindu-se pentru gazduirea summitului G8.

"Trebuie sa stim cine detine si controleaza fiecare companie. Acest fapt reflecta ambitia Marii Britanii de a darama zidurile secretomaniei companiilor", se arata in scrisoarea trimisa de biroul lui Cameron din Downing Street, transmite Bloomberg.

Scrisoarea a fost trimisa autoritatilor din Insulele Cayman, Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar, Anguilla, Montserrat, Insulele Turks si Caicos, Jersey, Guernsey si Insula Man.

Cameron cere acestor tari sa creeze registre centrale care sa contina informatii referitoare la cine detine si controleaza fiecare companie, iar aceste informatii sa fie la dispozitia autoritatilor. El le-a cerut totodata sa participe la o reuniune, pe 15 iunie, la care sa prezinte progresele facute in problemele fiscalitatii, comertului si transparentei, scrie MEDIAFAX.

Premierul britanic a aratat ca tarile au dreptul sa stabileasca impozite scazute, dar ca acestea sunt sustenabile numai daca sunt platite si daca regulile sunt aplicate, pentru a crea conditii corecte la nivel mondial.

"Nu are niciun rost sa combati evaziunea intr-o tara, daca problema exista in alta tara", a spus Cameron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.