Secretarul general al ONU Ban Ki-moon l-a numit vineri pe olandezul Bert Koenders Reprezentant Special ONU pentru Mali, a anuntat Eduardo del Buey, un adjunct al unui purtator de cuvant al organizatiei.

Koenders, in varsta de 55 de ani, va conduce Misiunea Integrata ONU pentru Stabilizarea Mali (MINUSMA), a carei creare a fost autorizata de catre Consiliul de Securitate al ONU la sfarsitul lui aprilie.

El era incepand din 2011 reprezentantul organizatiei si seful misiunii ONU in Coasta de Fildes (ONUCI).

Koenders are peste 25 de ani de experienta in afaceri internationale, cooperare si dezvoltare. El a fost ministru olandez al Cooperarii si Dezvoltarii inperioada 2007-2010 si membru al Parlamentului olandez in perioada 1997-2007, scrie MEDIAFAX.

MINUSMA urmeaza sa preia in iulie stafeta de la forta panafricana MISMA. Ea va numara 12.600 de casti albastre, care ar urma sa integreze aproximativ 6.000 de oameni din cadrul MISMA, trimisi de tari din Africa de Vest si Ciad.

Koenders va fi inlocuit in postul din Coasta de Fildes de fostul ministru nigerian de Externe Aïchatou Mindaoudou Souleymane. Aceasta, in varsta de 54 de ani, este in prezent numarul doi in ierarhia Misiunii Comune ONU-Uniunea Africana la Darfour, un post pe care il ocupa din iunie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.