Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a avut loc luni in largul statului Chile, a anuntat institutul american de geofizica USGS, precizand ca pentru moment nu a fost emisa o alerta de tsunami.

Cutremurul s-a produs la ora 09.49 GMT (12.49 ora Romaniei), la aproximativ 10 kilometri adancime. Epicentrul a fost localizat la 1.540 de kilometri sud-sud-vest de Santiago.

Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific, situat in Hawaii, a precizat ca datele istorice arata ca nu exista niciun pericol de producere a unui tsunami important in aceasta regiune, dar nu exclude formarea unor valuri seismice mici, locale.

In fabruarie 2010, un cutremur cu magnitudinea de 8,8 s-a produs in centrul Chile, fiind urmat de un tsunami care a provocat moartea a 500 de persoane si pagube de 30 de miliarde de dolari (aproximativ 23 miliarde de euro).

Chile este situat pe "Cercul de Foc" al Pacificului, unde activitatea seismica este deosebit de intensa, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.