Comitetul Ligii Arabe pentru Siria se va reuni de urgenta joi, in perspectiva unei conferinte internationale de pace vizand sa gaseasca o solutie conflictului sirian, a anuntat duminica adjunctul secretarului general al organizatiei arabe.

Ministrii de Externe din Qatar, Algeria, Sudan, Egipt, Oman si Irak vor discuta despre un acord intre Moscova si Washington cu privire la aceasta conferinta, care prevede un dialog intre regim si opozitie, a declarat Ahmed Ben-Hilli pentru presa.

Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite (EAU) vor participa, de asemenea, la intalnire, cu scopul de a "urmari evolutiile din Siria in lumina acordului ruso-american", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Dialogul dorit de organizatorii conferintei se anunta dificil de obtinut, opozitia siriana transformand plecarea de la putere a presedintelui Bashar al-Assad intr-o conditie prealabila a oricarui dialog, in contextul in care acesta tocmai si-a reiterat foarte ferm hotararea de a ramane la putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.