Cea mai recenta editie a revistei islamiste "Inspire", publicata de Al-Qaida, si principalele site-uri de recrutare ale retelei teroriste au fost vizate de atacuri cibernetice comise de serviciile secrete occidentale.

Cea mai recenta editie a revistei "Inspire" este dedicata atentatelor de la Boston, comise pe 15 aprilie si soldate cu trei morti si aproximativ 260 de raniti. Noul numar a fost postat online in urma cu cateva zile, dar continutul articolelor pare sa fi fost modificat, afirma specialisti citati de CNN, sugerand un atac cibernetic comis de servicii secrete occidentale.

Revista "Inspire", publicata de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia, a fost monitorizata foarte atent in ultimele saptamani. Anchetatorii americani cred ca Tamerlan Tarnaev, unul dintre presupusii autori ai atentatelor din Boston, a aflat din revista "Inspire" instructiuni pentru fabricarea unor dispozitive explozive artizanale. Potrivit anchetatorilor, bombele artizanale folosite pentru comiterea atacurilor de la maraton sunt similare, din punct de vedere tehnic, cu dispozitivele prezentate intr-un articol al revistei "Inspire" intitulat "Cum sa fabrici o bomba in bucatarie". Bomba folosita la Boston a fost fabricata folosindu-se un recipient de gatit sub presiune, scrie MEDIAFAX.

Oficiali din cadrul serviciilor de spionaj americane citati de Washington Times au dezvaluit ca atacurile cibernetice au vizat si principalele site-uri de recrutare ale retelei Al-Qaida - Ansar al-Mujahidin, Shumukh al-Islam si Al Fida. Doua dintre site-uri - Ansar al-Mujahidin (as-ansar.com) si Shumukh al-Islam (shamikh1.info) - au fost repuse in functiune la inceputul acestei saptamani. Portalul Al Fida ramane inchis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.