Coreea de Nord ar detine de doua ori mai multe lansatoare de rachete mobile decat estimasera pana in prezent serviciile de informatii sud-coreene, dezvaluie un raport militar publicat vineri de agentia de presa Yonhap.

Phenianul ar avea 50 de lansatoare de rachete cu raza medie de actiune si 150 de lansatoare de rachete cu raza scurta, si nu 94 in total, asa cum credea Seulul, afirma Korea Institute for Defense Analyses (KIDA).

Potrivit acestui organism de stat, Pentagonul dispune de aceleasi informatii.

Un oficial din cadrul serviciilor de aparare americane a declarat la inceputul lui mai ca Nordul a retras doua rachete de la instalatia de lansare de pe coasta de est a tarii in contextul calmarii tensiunilor din peninsula, scrie MEDIAFAX.

Tokyo si Seulul si-au sporit masurile de aparare antiracheta in timp ce armata americana a mobilizat doua distrugatoare inarmate cu rachete si radare puternice pentru a contracara o posibila lansare.

Peninsula Coreeana a cunoscuta una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, declansata de lansarea reusita a unei rachete nord-coreene in decembrie si de un al treilea test nuclear in februarie, fata de care comunitatea internationala a reactionat cu noi sanctiuni, generand furia Phenianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.