Guvernul de la Bagdad a catalogat marti drept o incalcare flagranta a suveranitatii si independentei tarii sale retragerea in Irak a combatantilor kurzi din Turcia vecina, in contextul in care un prim grup a sosit in nordul irakian, relateaza AFP.

Intr-un comunicat, "Guvernul irakian a confirmat respingerea acestei retrageri si a prezentei pe teritoriul irakian a unor persoane inarmate, apartinand Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), ceea ce reprezinta o incalcare flagranta a suveranitatii si independentei Irakului".

Potrivit MEDIAFAX, un prim grup de combatanti care a parasit Turcia a sosit in Kurdistanul autonom irakian, in cadrul unui proces de pace intre rebelii kurzi si Ankara, care viza incheierea a 29 de ani de conflict.

"Acest demers are consecinte extrem de negative asupra relatiilor de vecinatate intre cele doua tari si intereselor lor comune", subliniaza Guvernul irakian.

Bagdadul isi propune sa depuna o plangere la Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, in scopul de a lua decizia necesara pentru a impiedica incalcarea suveranitatii Irakului", potrivit comunicatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.