Un medic american care efectua avorturi a fost gasit luni vinovat de uciderea cu foarfeca a trei fetusi dupa ce acestia se nascusera vii in clinica sa din Philadelphia (statul Pennsylvania, estul Statelor Unite), relateaza AFP.

Kermit Gosnell, in varsta de 72 de ani, risca pedeapsa cu moartea, dupa condamnarea de catre un mare juriu dintr-un tribunal din Philadelphia, a precizat biroul procurorului. Pedeapsa sa va fi pronuntata in timpul unei audieri ulterioare.

Potrivit MEDIAFAX, juratii, care delibereaza asupra acestui caz de zece zile, l-au gasit vinovat pentru uciderea celor trei bebelusi si l-au achitat pentru uciderea unui al patrulea. El a mai fost gasit vinovat de ucidere din culpa a unei femei careia i-a efectuat un avort, a precizat un purtator de cuvant al procurorului Tasha Jamerson.

Actele acestui medic au socat intreaga tara, deopotriva aparatori sau critici ai dreptului la avort, principiu intens dezbatut in Statele Unite.

Procurorii au explicat ca Gosnell practica avorturi tarzii, intr-un stat in care limita legala de intrerupere a sarcinii era fixata la 24 de saptamani.

Daca bebelusii ieseau vii din pantecele mamelor lor, medicul le provoca decesul sectionandu-le sira spinarii cu ajutorul unei foarfece chirurgicale.

Medicul a negat acuzatiile, afirmand ca bebelusii erau deja morti in urma efectuarii procedurilor medicale normale de avort.

In timpul uneia dintre aceste operatiuni, o femeie care venise sa intrerupa sarcina ajunsa intr-un stadiu avansat, a decedat in urma unei crize cardiace provocate de substantele care i-au fost administrate.

Clinica lui Gosnell, numita Women's Medical Society, era "decrepita si insalubra si functiona fara personal calificat", a explicat acuzarea.

Cladirea mirosea a urina animala, deoarece pisicilor le era permis sa circule liber. Mobila si cuverturile erau patate cu sange, iar instrumentele nu erau sterilizate corespunzator", se precizeaza intr-un raport al juratilor.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.