Cetatenii romani, alaturi de cei algerieni si marocani, aflati ilegal pe teritoriul Belgiei, fac parte din randul primelor trei comunitati straine care comit cele mai multe infractiuni in aceasta tara, potrivit fortelor de ordine.
In 2012, numarul infractiunilor comise de catre persoane aflate ilegal pe teritoriul Belgiei ramane stabil in raport cu anii precedenti. Cetatenii algerieni, marocani si romani ocupa primele trei locuri. Peste 7.000 de fapte care constituie infractiuni le-au fost imputate acestor comunitati anul trecut. Ei sunt urmati de catre tunisieni, palestinieni, sarbi, polonezi, bulgari si albanezi, care i-au inlocuit pe irakieni, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie semnalat ca cetatenia este cea declarata de catre strain in momentul retinerii si nu este vorba despre adevarata cetatenie", a specificat cabinetul secretarului de stat pentru Azil si Migratie, Maggie De Block.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.