Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale Lodewijk Asscher vrea sa ridice "problemele" asociate cu libertatea de circulatie a lucratorilor in cadrul UE la Bruxelles, potrivit editiei de marti a cotidianului Telegraaf.

Ministrul vrea introducerea pe agenda Comisiei Europene a problemei privind "inlocuirea" lucratorilor olandezi cu forta de munca ieftina din strainatate. Asscher a facut aceste comentarii luni seara, intr-o dezbatere cu expertul britanic in integrare David Goodhart, la Amsterdam, scrie MEDIAFAX.

Ministrul s-a declarat ingrijorat, de asemenea, de faptul ca firmele de constructii angajeaza cetateni europeni din alte tari pe salarii mai mici. "Ne confruntam cu efectele negative ale unuia dintre pilonii UE - libertatea de miscare a persoanelor", a declarat ministrul.

Potrivit cotidianului, exista temeri ca problema se va agrava in momentul in care Olanda isi va elimina toate restrictiile de pe piata muncii pentru Romania si Bulgaria, anul viitor.

Aproximativ 600.000 de persoane din alte tari membre UE traiesc in prezent in Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.