Turcia a avertizat ca va lua masurile necesare pentru a-si apara teritoriul, dupa atentatele de sambata, atribuite Siriei si soldate cu 46 de morti, relateaza BBC News online.

"Nu va ramane nimic fara raspuns", a avertizat ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, promitand capturarea autorilor atentatelor.

"Nu este o coincidenta ca atentatele au avut loc in contextul eforturilor diplomatice pentru depasirea crizei din Siria. Probabil ca autorii sunt cei care vor sa saboteze eforturile de pace ale Turciei, dar nu vom permite asa ceva. Nimeni nu trebuie sa testeze puterea Turciei. Serviciile de securitate turce vor lua masurile necesare", a spus Davutoglu, potrivit MEDIAFAX.

Turcia sustine opozitia din Siria si critica regimul de la Damasc. Guvernul de la Ankara a atribuit atentatele comise sambata in Turcia, la frontiera cu Siria - soldate cu 46 de morti -, unor grupari apropiate de regimul Bashar al-Assad. Doua vehicule-capcana au explodat sambata in Reyhanli (provincia Hatay), o localitate situata la opt kilometri de frontiera Turciei cu Siria. Cel putin 46 de oameni au murit in atentate, iar peste 100 au fost raniti.

"Persoanele si organizatiile care au comis atacurile au fost identificate. Au legaturi cu organizatii care sustin regimul sirian si cu servicii secrete siriene", sustine ministrul turc de Interne, Muammer Güler, admitand insa ca presupusii autori locuiau in Turcia.

Vicepremierul Bülent Arinç a explicat ca regimul condus de Bashar al-Assad este principalul suspect. "Cu serviciile de informatii pe care le au si cu grupurile armate, sunt principalii suspecti in comiterea sau inspirarea acestui plan demonic", a nuantat Arinç.

Regimul Bashar al-Assad a negat orice implicare in atentatele comise in Turcia. "Siria nu a comis si nu va comite niciodata astfel de actiuni; valorile noastre nu ne permit sa facem asa ceva", a reactionat ministrul sirian al Informatiilor, Omran al-Zohbi.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.