Cel putin patru persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 15 ranite, intr-o explozie intr-o piata, in zone tribale, vineri, cu o zi ianinte de desfasurarea unor alegeri generale cruciale, au anuntat surse din domeniul serviciilor de securitate.

Bomba a explodat intr-un bazar de la Miranshah, principalul oras din Waziristanul de Nord, un district tribal situat in apropiere de Afganistan si considerat un sanctuar al insurgentilor talibani si altor grupari ce au legaturi cu Al-Qaida, au precizat sursele citate.

Bomba a fost ascunsa pe o motocicleta stationata intr-o piata, in apropiere de birouri ale unor candidati locali la alegerile legislative de sambata, primele in istoria Pakistanului care se desfasoara dupa ce un Guvern civil si-a incheiat mandatul de cinci ani, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 117 persoane au fost ucise in atacuri legate de campania electorala. Majoritatea atacurilor au fost comise de catre talibani rebeli din cadrul TTP, o miscare ce se opune organizarii acestor alegeri legislative pe care nu le considera "islamice".

Potrivit unui comandant al insurgentilor care a solicitat protectia anonimatului, liderul talibanilor pakistanezi din cadrul TTP, Hakimullah Mehsud, a ordonat atentate sinucigase in ziua scrutinului. Explozia de la Miranshah nu a fost revendicata pana vineri inainte de pranz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.