Muftiul Ierusalimului, autoritatea religioasa cu cel mai inalt rang in teritoriile palestiniene, era interogat miercuri de politia israeliana pentru o presupusa implicare in tulburari la Moscheea Al-Aqsa.

Muftiul Mohammed Hussein a fost condus de catre politisti de la domiciliu la un post de politie, unde era interogat fiind "suspectat ca este implicat in tulburari ce s-au produs ieri (marti) la muntele Tempului", a declarat pentru AFP Micky Rosenfeld.

"Scaune au fost aruncate asupra unui grup de evrei la muntele Tempului" - Esplanada moscheilor pentru musulmani -, a adaugat el. Esplanada moscheilor, pe care se afla Moscheea Al-Aqsa si Cupola Stancii, este al treilea loc sfant al islamului.

Esplanada este construita pe locul celui de al doilea Templu evreiesc, distrus de romani in anul 70, a carui principala vestigie este Zidul Plangerii, considerat cel mai sacru loc al iudaismului, scrie MEDIAFAX.

Interogatoriul muftiului Ierusalimului are loc in contextul in care Israelul sarbatoreste "Ziua Ierusalimului", care marcheaza aniversarea cuceririi de catre israelieni a Ierusalimului de Est in Razboiul israeliano-arab de Sase Zile, in iunie 1967.

Mii de israelieni urmeaza sa participe la marsuri si ceremonii sioniste miercuri, iar "mii de politisti au fost mobilizati in interiorul si in jurul Ierusalimului" pentru a asigura securitatea, a precizat Rosenfeld.

Israelul considera Ierusalimul capitala sa "unificata si indivizibila".

Insa comunitatea internationala nu recunoaste anexarea partii de est a orasului, pe care palestinienii vor sa il transforme in capitala statului la crearea caruia aspira, Palestina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.