Rusia si Statele Unite au fost de acord marti la Moscova sa indemne regimul sirian si rebelii sa gaseasca o solutie politica a conflictului, precum si sa incurajeze organizarea "cat mai rapida" a unei conferinte internationale despre Siria.

"Am ajuns la un acord pentru ca Rusia si Statele Unite sa incurajeze guvernul sirian si gruparile de opozitie sa gaseasca o solutie politica" a conflictului, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov la finalul intalnirii de la Moscova cu omologul sau american John Kerry.

Rusia si Statele Unite au fost de asemenea de acord asupra necesitatii de a incerca sa organizeze "cat mai rapid" o conferinta internationala privind Siria, chiar in cursul lunii daca se poate, a adaugat Lavrov in cursul unei conferinte de presa comune.

Acordul de la Geneva asupra Siriei, incheiat la 30 iunie de marile puteri, a definit calea ce trebuie urmata pentru instaurarea unui guvern de tranzitie, fara a evoca soarta presedintelui Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Acest acord nu a fost niciodata aplicat deoarece incetarea temporara a focului prevazuta de acord nu a fost niciodata respectata.

"Consideram ca comunicatul de la Geneva este calea de urmat pentru a pune capat varsarii de sange din Siria", a declarat la randul sau Kerry.

Secretarul american de Stat a subliniat discutiile "foarte productive, foarte calduroase si amicale" avute anterior in cursul zilei cu presedintele rus Vladimir Putin, care au "contribuit in mod semnificativ la capacitatea noastra de a defini calea ce trebuie urmata" in ceea ce priveste Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.