Neimpresionat de faptul ca drepturile omului sunt incalcate zilnic la Guantanamo Bay, Barack Obama ar putea fi tentat sa inchida centrul de detentie din motive financiare.

Pentagonul cheltuie 903.614 de dolari pentru fiecare prioznier anual, sau 150 de milioane de dolari pentru functionarae intregii inchisori. Prin comparatie, inchisorile de maxima securitate din SUA cheltuiesc intre 60.000 si 70.000 de dolari pentru fiecare prizonier, iar costul mediu al inchisorilor federale este de 30.000 de de dolari.

Cifrele aceastea sunt unul dinter motivele pentru care Obama a promis ca va inchide Guantanamo Bay, scrie businessinsider.com.

"Este extrem de ineficienta. In cele din urma de aceea vorm inchide centrul. Costurile sunt astronomice cand le compari cu ce ar trebui sa platim daca am avea prizonieri in SUA", a declarat Ken Gude, vicepresedintele grupului liberat Center for American Prograss.

Unul dintre motivele pentru care este atat de scump sa ai prizonieri in Guantanamo Bay este locatia sa: la aproximativ 70 de kilometri distanta de coasta de sud-est a Cubei. Datorita relatiilor tensionate dintre cele doua tari, toate proviziile si resursele trebuie aduse cu ferry-ul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.